vineri, 14 decembrie 2012

Desene de colorat cu animale salbatice - Ariciul

Desene de colorat cu animale salbatice - Ariciul
Ariciul este un mamifer mic, corpul lui este rotund, picioarele scurte, botul si ochii mici, iar spatele este acoperit cu ace ascutite si lungi. Cand ariciul simte ca este in pericol, se transforma intr-un ghem de tepi. Aricii se hranesc cu insecte, broaste, serpi, animale mici si pornesc in cautarea hranii in special noaptea. Traiesc in regiuni calduroase, in stepe, silvostepe, savane.

joi, 13 decembrie 2012

Desene de colorat cu animale salbatice - Antilopa

Desene de colorat cu animale salbatice - Antilopa este un animal salbatic asemanator caprioarei. Este intalnit in Africa, Asia si in anumite parti din America. Exista o varietate de specii de antilope. Antilopa traieste in medii de viata variate, in paduri savane, pasuni, mlastini, pe teren stancos, la munte, in deserturi. Antilopa este un animal erbivor. Ele au forme, marimi si culori variate.

marți, 11 decembrie 2012

Desene de colorat cu animale domestice - mamifere

Desene de colorat cu animale domestice - mamifere
Cainele/Cateaua/Catelusul,
Pisica/Motanul/Pisicuta,
Porcul/Scroafa/Purcelusul,
Capra/Tapul/Iedul,
Oaia/Berbecul/Mielul,
Vaca/Taurul/Vitelul
Calul/Iapa/Manzul,
Iepurele/Iepuroaica/Iepurasul,
Magarul

miercuri, 5 decembrie 2012

Desene de colorat cu iepuri

Desene de colorat cu iepuri de scos la imprimanta - Iepurele este un animal domestic si salbatic. Iepurasilor le place sa manance morcovi si varza. Ei au urechile lungi si dintii iesiti in in afara.

Planse de colorat cu iepurasi - Iepurasii sunt niste animale foarte dragute insa in acelasi timp fricoase. Se spune ca iepurele se sperie de umbra lui si de toate sunetele pe care le aude in jur, de aici si zicala "a dormi iepureste".

Imagini de colorat cu iepuri - Iepurasul este si un simbol al sarbatorilor de Pasti, el este cel care aduce cadouri copiilor in aceasta perioada.

marți, 4 decembrie 2012

Desene de colorat cu capre

Desene de colorat cu iezi de scos la imprimanta - Capra este un animal domestic crescut pentru laptele de capra din care se face o foarte buna branza de capra, care este foarte sanatoasa. Iedul este puiul caprei. El apare in povestea "Capra cu trei iezi". Caprelor le place sa linga droburi de sare.

Planse de colorat cu tapi - Tapul este partenerul caprei. El are cioc si coarne. Tapul este un animal jucaus si saltaret.

Imagini de colorat cu capre - Caprele, la fel ca oile traiesc in tarcuri si sunt duse de ciobani la pascut pe camp. Ele se deplaseaza in turma si sunt pazite de caini. Principalii lor dusmani dintre animalele salbatice sunt lupii si ursii.

luni, 3 decembrie 2012

Desene de colorat cu cai

Desene de colorat cu cai de scos la imprimanta - Calul este un animal domestic crescut la tara. Din cele mai vechi timpuri a fost de foarte mare folos oamenilor, datorita puterii lui de tractiune. In zilele noastre puterea masinilor se masoara in cai putere, folosind aceste animale ca punct de reper.

Planse de colorat cu cai - In ziua de astazi mai exista putin cai care traiesc liberi. Pentru caii din jurul casei, oamenii au amenajat spatii speciale numite grajduri. Acestea sunt locurile unde caii dorm, mananca si sunt ingrijiti.

Imagini de colorat cu cai - De-a lungul timpului caii au fost folositi in agricultura, la aratul si semanatul campului, pentru mijloace de transport, carute, trasuri, sarete, la cavalerie in cadrul armatei, la concursuri de calarie si obstacole, la jocurile olimpice ale Greciei si Romei Antice.


duminică, 2 decembrie 2012

Desene de colorat cu caini

Desene de colorat cu caini de scos la imprimanta - Cainele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Cainii sunt niste animale domestice care traiesc pe langa si in casa omului si o pazesc.

Planse de colorat cu catei - Cainii sunt impartiti in mai multe rase: ciobanesc, bichon, pechinez, beagle, boxer, bulldog, dalmatian, fox terrier, husky, labrador, ogar, pointer, pudel, rottweiler, setter, cocker.

Imagini de colorat cu caini - Cainii sunt animale foarte inteligente. Acestia ii ajuta pe politisti sa descopere droguri sau bombe. Unii sunt special antrenati sa gaseasca oameni sub daramaturi sau sub zapada. Cainii sunt asa de credinciosi incat ar face orice pentru stapanii lor.