joi, 31 ianuarie 2013

Planse de colorat de Ziua Pamantului

Planse de colorat de Ziua Pamantului

Desene de colorat de Ziua Pamantului

Fise de colorat de Ziua Pamantului

miercuri, 30 ianuarie 2013

Desene de colorat de Ziua Mamei

Desene de colorat de Ziua Mamei - Felicitare de colorat de scos la imprimanta cu o vaza cu flori de primavara pentru mama cu ocazia zilei de 8 Martie - La Multi Ani Mama!

Planse de colorat de Ziua Mamei - Felicitare de colorat cu mama si cei doi copii ai sai, fetita si baiat, incadrata intr-o rama cu inimi si cercuri si textul: "8 Martie", "Cea mai minunata Fiinta, Mama"

Imagini de colorat de Ziua Mamei - Inima decorata cu flori si fundita si mesajul: "La multi ani Mama!"

marți, 29 ianuarie 2013

Desene de colorat de Sfantul Valentin

Desene de colorat de Sfantul Valentin

Planse de colorat de Sfantul Valentin

Imagini de colorat de Sfantul Valentin

Semnificatia zilei de 14 februarie, Ziua Indragostitilor sau Sfantul Valentin

Valentin a fost un preot in timpul domniei imparatului roman Claudiu al II-lea care ii ajuta pe tineri sa se casatoreasca in secret. Casatoriile erau interzise de imparat, acesta considerand ca in acest fel ii detemina pe barbatii romani sa mearga la lupta, nu sa stea acasa alaturi de nevestele si copiii lor cum procedau majoritatea dintre ei. Valentin, preot crestin, vedea casatoria ca pe un dar de la Dumnezeu, pe care nimeni, nici macar imparatul nu avea dreptul sa il refuze. Dupa ce Valentin a cununat mai multe cupluri in secret, intr-un final a fost gasit de imparat si intemnitat. Imparatul i-a propus sa renunte la credinta sa si sa devina soldat roman, insa acesta a refuzat. A fost condamnat astfel la moarte si executat pe data de 14 februarie in anul 269 sau 270. Inainte de executie, acesta a trimis scrisori catre prietenii sai semnandu-le: “Adu-ti aminte de Valentin al tau”.
Astfel ziua de 14 februarie a devenit ziua in care se facea schimb de mesaje de dragoste si se oferea cadouri persoanei iubite. Valentin a devenit Sfantul Patron al indragostitilor.

luni, 28 ianuarie 2013

Desene de colorat cu martisoare

Desene de colorat cu martisoare - A venit primavara, au rasarit ghioceii si zapada incepe sa se topeasca. Este 1 Martie, ziua martisorului, simbolul prosperitatii, innoirii, renasterii si sperantei.
Alege si descarca planse de colorat cu martisore si povesteste-i copilului tau semnificatia acestuia.
Gasiti pe site desene cu martisoare potcoave, flori, hornari, trifoi cu patru foi, adica cu toate simbolurile aducatoare de noroc.
Nu uitati de snurul alb cu rosu, simbolul impletirii dintre iarna si primavara, inghet si foc (caldura), nemiscare si vitalitate.

Planse de colorat cu martisoare - Potcoava este considerata un simbol aducator de noroc in toate tarile Europei. Deoarece are forma de semiluna, aceasta simbolizeaza fertilitatea. O alta semnificatie este vitalitatea data de asemanarea cu doua coarne dar si forta, putere, tarie datorita materialului din care este confectionata, fierul. Fiind un metal bivalent cu conotatii benefice dar si malefice pentru ca din el se fabrica si arme destinate razboiului, mortii, exista credinta ca potcoava trebuie asezata cu deschiderea in sus, asemenea unui vas, pentru a-si indeplini functia norocoasa.

Imagini de colorat de 1 Martie - Trifoiul cu patru foi reprezinta un simbol al norocului. In mod normal, un trifoi cu patru foi este foarte greu de gasit, aproape imposibil. Datorita acestui lucru exista credinta conform careia persoana care gaseste un trifoi cu patru foi in mod intamplator este insotita de noroc toata viata, fiecare frunza a trifoiului avand o semnificatie aparte: dragoste, faima, bogatie, sanatate, deci noroc pe toate planurile.


duminică, 27 ianuarie 2013

Planse de colorat de Ziua Indragostitilor

Planse de colorat de Ziua Indragostitilor

Desene de colorat de Sfantul Valentin

Imagini de colorat de 14 februarie, Ziua Indragostitilor

vineri, 25 ianuarie 2013

duminică, 20 ianuarie 2013

miercuri, 16 ianuarie 2013

Planse de colorat cu albine

Planse de colorat cu albine - Din cele mai vechi timpuri albinele au fost printre insectele preferate ale oamenilor. Acestea erau crescute si inmultite de catre om pentru produsele foarte sanatoase obtinute de la acestea. Albinele produc pe langa binecunoscuta miere, si polen, propolis, ceara si laptisor de matca.

Desene de colorat cu albine - Polenul este adunat de acestea pe piciorusele din spate unde au niste peri foarte fini de care se prinde. Polenul este sursa principala de hrana a puietilor de albine, dar acesta este folosit si de om pentru ca contine foarte multe vitamine si substante nutritive si ajuta in principal sistemul imunitar al organismului. Propolisul este folosit de albine pentru a izola si dezinfecta stupul. Omul il foloseste sub forma de tinctura de propolis pentru combaterea infectilor, vindecarea ranilor, etc.

Fise de colorat cu insecte - Albina
Mierea a fost intotdeauna apreciata pentru dulceata si calitatile ei nutritive deosebite.In prezent gasim mai multe feluri de miere in functie de zonele unde au fost duse albinele in pastoral. Oamenii apreciaza foarte mult mierea de salcam. Are un gust fin, o dulceata nu foarte puternica, culoare transparenta, si nu se zahariseste. Mai gasim miere de floarea soarelui. Aceasta se zahariseste foarte repede si are o dulceata mai puternica. Cea mai des intalnita este mierea poliflora sau de campie culeasa de albine pe parcursul verii si inceputul toamnei.


In zilele noastre, familile de albine sunt crescute si intretinute de stupari. Mai multe familii de albine formeaza o stupina. Albinele locuiesc in stupi, pe rame special construite de stupari cu foite de ceara pe care albinele doar cladesc celulele hexagonale. Stupul de albine are o structura foarte complexa, constituita pe ierarhii unde fiecare albina stie ce are de facut. Astfel in stup gasim sefa stupului, matca, care depune ouale pentru inmultirea albinelor. Ea este urmata de albinele doici, care au grija de ouale depuse de regina pentru ca acestea sa ajunga viitorii pui. Urmeaza apoi albinele culegatoare care aduna nectarul si polenul pentru puiet. Acestea iasa din stup si zboara pe distante foarte mari, pana la 3 kilometri pentru a gasi polenul, orientandu-se dupa pozitia soarelui si gasind intotdeauna drumul spre casa. In stup mai exista albinele sacagite. Ele se ocupa de aducerea apei in stup pentru prelucrarea mierii si polenului si hranii pentru puiet. Mai sunt albine care se ocupa de paza stupului pentru ca viespii sau alte insecte sa nu poata intra in stup. Pentru ca puietul sa se dezvolte bine in stup trebuie mentinuta o anumita temperatura constanta. Pentru acest lucru la urdinis (intrarea si iesirea din stup) se pot observa grupuri de albine care ventileaza stupul cu aripile lor. Nimic nu ar fi posibil daca nu ar exista trantorii care sa fecundeze regina pentru a putea depune oua. Acesta este unicul lor scop in stup, acesta este motivul pentru care au primit acest nume, doar mananca si lenevesc. Toamna tarziu, cand stupul se pregateste de iernat acestia sunt dati afara de catre albine pentru ca sunt mari consumatori iar rezervele stupului sunt limitate. Totul este doar pentru a putea supravietui.


Toate ouale depuse de regina sunt la fel, dar in functie de marimea celulei si hrana care este data, din oul respectiv poate iesi o albina normala, trantor sau regina-matca. Stupii se inmultesc in momentul in care numarul de albine a crescut foarte mult si atunci se mai creste o regina care va roi (va pleca) si isi va cauta un loc unde sa-si cladeasca un nou stup. Acest lucru se intampla doar daca stuparul nu este atent la evolutia albinelor. Daca el observa acest comportament atunci va face personal aceasta despartire a stupului in doi stupi. Astfel va scoate o parte din rame impreuna cu cea pe care se afla regina care urmeaza sa iasa si cu o parte din albine. In felul acesta stuparul va obtine doi stupi care se vor dezvolta pentru ca regina va observa ca a scazut foarte mult numarul de albine. Inmultirea stupilor se face pe timp de vara cand culesul este foarte bogat si hrana este multa.

marți, 15 ianuarie 2013

Desene de colorat cu insecte

Desene de colorat cu insecte: Albina, Fluturele, Buburuza, Calul de iarba, Gandacul, Furnica, Paianjenul, Libelula, Racul, Scorpionul, Homarul

vineri, 11 ianuarie 2013

Desene de colorat cu primavara

Desene de colorat cu primavara de scos la imprimanta - in aceasta imagine o fetita harnica uda cu stropitoarea plantele sadite in gradina. Un baietel, fratele ei, o priveste cu atentie. In jurul lor s-au adunat mai multe animale domestice si salbatice, o closca cu puii ei, un purcel, un cal, iar pe gard o veverita o urmareste cu mare interes. In copacul inflorit doua pasarele participa si ele la spectacol. Puii gainii sunt tare infometati si isi cauta de mancare in pamantul proaspat udat. Doi dintre ei se cearta pentru o rama.

Planse de colorat cu anotimpul Primavara - aceasta imagine surprinde o fetita care a iesit la plimbare cu bicicleta. In timp ce pedaleaza, cainele ei ii tine companie si alearga pe langa ea. O pasare o urmareste curioasa din zbor. Este cald afara. Fetita este imbracata in pantaloni si tricou cu maneca scurta. Copacii au inverzit iar printre tufe se zaresc floricele de diferite culori si fluturasi jucausi.

Imagini de colorat cu Primavara pentru copii - in aceasta imagine oamenii au profitat de sosirea primaverii si de vremea frumoasa de afara si au iesit la plimbare. Pe cararea serpuita merg agale mama, tatal si copilul, o familie fericita. Din directia opusa, ceva mai grabit isi continua drumul un postas. Soarele straluceste pe cer. In cuibul de pe hornul casei sta asezata o barza, intoarsa de curand din Tarile Calde. Doua rate inoata pe lac, alte doua pisici stau asezate pe iarba. In copacul proaspat inverzit se poate zari cuibul unei pasari si leaganul agatat de o creanga mai groasa. In acest moment al zilei este gol, nu se da nimeni pe el, copiii sunt plecati la scoala sau la gradinita.