luni, 28 ianuarie 2013

Desene de colorat cu martisoare

Desene de colorat cu martisoare - A venit primavara, au rasarit ghioceii si zapada incepe sa se topeasca. Este 1 Martie, ziua martisorului, simbolul prosperitatii, innoirii, renasterii si sperantei.
Alege si descarca planse de colorat cu martisore si povesteste-i copilului tau semnificatia acestuia.
Gasiti pe site desene cu martisoare potcoave, flori, hornari, trifoi cu patru foi, adica cu toate simbolurile aducatoare de noroc.
Nu uitati de snurul alb cu rosu, simbolul impletirii dintre iarna si primavara, inghet si foc (caldura), nemiscare si vitalitate.

Planse de colorat cu martisoare - Potcoava este considerata un simbol aducator de noroc in toate tarile Europei. Deoarece are forma de semiluna, aceasta simbolizeaza fertilitatea. O alta semnificatie este vitalitatea data de asemanarea cu doua coarne dar si forta, putere, tarie datorita materialului din care este confectionata, fierul. Fiind un metal bivalent cu conotatii benefice dar si malefice pentru ca din el se fabrica si arme destinate razboiului, mortii, exista credinta ca potcoava trebuie asezata cu deschiderea in sus, asemenea unui vas, pentru a-si indeplini functia norocoasa.

Imagini de colorat de 1 Martie - Trifoiul cu patru foi reprezinta un simbol al norocului. In mod normal, un trifoi cu patru foi este foarte greu de gasit, aproape imposibil. Datorita acestui lucru exista credinta conform careia persoana care gaseste un trifoi cu patru foi in mod intamplator este insotita de noroc toata viata, fiecare frunza a trifoiului avand o semnificatie aparte: dragoste, faima, bogatie, sanatate, deci noroc pe toate planurile.


Niciun comentariu: